Giv verdens bedste gave

hjemmesideDu kan altid hjælpe os med at gøre en ekstra forskel for hundredvis af børn på HAND THE BALLs centre i Nairobis slumområder. Du kan gøre en forskel for den gode, aktive og inkluderende leg.

Vi har efterhånden været i gang i fire år i Nairobi, og selvom de bolde vi har er af højeste kvalitet, bliver de slidt efter mange timers leg. Derfor kan du hjælpe med at få udskiftet de slidte bolde med nye friske bolde, så den gode leg i Nairobi kan fortsætte.

Du kan for 200 kr. købe en ny bold, som vi sender til Kenya i dit navn. Til gengæld for din donation sender vi dig et gavebevis, som du kan give videre til en, du mener har fortjent en lille anerkendelse. Måske som en ekstra lille meningsfuld fødselsdagsgave, som samtidig gør livet lidt bedre for slumbørn i Nairobi.

Herunder er vist, hvordan du nemt og sikkert kan gøre en forskel og give verdens bedste gave!

HTB_Saadan_betaler_du

Bolden bag det aktive liv
Hele ideen bag HAND THE BALL tager udgangspunkt i legen med verdens bedste legetøj – bolden. Bolden er det gennemgående redskab til at aktivere børn og unge til øget fysisk udfoldelse.

Den specialudviklede bold igangsætter den positive mentale, fysiske og sociale forandring, der er HAND THE BALLs primære mission. Bolden er et dialogredskab, der skaber en fordomsfri samtale og leg børnene imellem. På gruppeniveau er bolden kontaktpunktet for mødet og det element, der sætter bevægelsen i gang. På det individuelle plan træner bolden børnenes motoriske færdigheder, hvilket har en positiv indflydelse på deres indlæringsevne.

Bolden er punkterfri og er det af flere grunde. Alle børn skal kunne håndtere den og lege med den. Derudover bruges bolden i et terræn, hvor det er strengt nødvendigt, at bolden er holdbar og kan fungere på alle underlag. Når bolden er punkterfri, kan man ikke drible med den, og børnene er tvunget til at aflevere til en anden, og dermed skabes der en kontakt imellem dem.

Fysisk aktivitet har en positiv effekt på indlæring

Den fysisk aktivitet, der er central i HAND THE BALLs aktiviteter, har en positiv effekt på traumatiserede børn og unges selvværd. Fysisk aktivitet påvirker både barnet fysiologisk, psykologisk og socialt. Alle er områder, der har betydning for barnets selvværd, fordi deres negative erfaringer vendes til positive erfaringer. Børn med psykosociale udfordringer er i deres sind gennemtæret af negative oplevelser, hvilket resulterer i en konstant ”jeg-kan-ikke” selvopfattelse. De fysiske aktiviteter skaber også positive ”jeg-kan”-oplevelser hos barnet, så det får en større tiltro til egne evner.

Med en udskiftning af vores bolde kan vi fortsætte arbejdet med at vende “jeg-kan-ikke” til “jeg-kan” hos endnu flere børn i Nairobis slum områder.

HAND THE BALLs arbejde med fysiske aktiviteter med bolden sker ud fra en inklusionspædagogisk tilgang, hvor det grundlæggende princip i legen, aktiviteterne og uddannelsen er mangfoldighed. Inklusionstankegangen afhjælper den ensomhed nogle børn og unge føler på grund af deres sociale status, køn stamme eller sygdomme i familien. Inklusionen og de fysiske aktiviteter giver dem derfor nye muligheder for at starte nye venskaber. Både blandt de andre børn og unge på centrene men også blandt instruktørerne. Projektet skaber et fællesskab, hvor alle respekterer hinanden for, hvem de er, og hvor de kommer fra.

Aktiviteterne hos HAND THE BALL er anlagt ud fra et konkurrencefrit grundlag. Når undervisningen tilrettelægges med konkurrence, vil børn med dårligt selvværd lide endnu flere nederlag, og man risikerer at ”knække” barnet helt. Derfor undgås taber- og vindersituationer i den første periode i projektet, indtil børnene har fået opbygget et højere selvværd – og dermed en positiv psykosocial udvikling.

Vi arbejder derfor for, at vi kan fortsætte vores aktiviteter i Nairobi i lang tid fremover. De vigtige bolde trænger til udskiftning, og det kan du hjælpe os med.