Vi tror på legens kraft

IMG_8710_kernevaerdier

Vi kan ikke kurere sygdomme. Og vi siger ikke, vores bold kan redde liv. Men vi tror på, det er på tide at give børn den glæde og motivation tilbage, som hårde vilkår har taget fra dem. Og i den proces tror vi på, vi kan ændre liv.

Børn og teenageres liv i de projekter, vi sætter igang, og erhvervsdrivende og frivilliges liv, når de investerer i vores sag.

For hvem ville have troet, det kunne være så simpelt? Giv et barn en bold, og du giver det håb? Alligevel har vi bevist, det er sådan. Børns håb fornyes fra det øjeblik, bolden gives op. Venskaber knyttes, og minder skabes på tværs af alder, baggrund og køn. Meningen vender tilbage.

Så nok er vi ikke læger, og vores løsning er kun en leg. Men vi kurerer én ting, og det er håb. Og vi redder én ting, og det er børns tro på en fremtid.

Og det er vel også en form for livredning.

Fire kerneværdier, én bold for alle

Lasse Boesen udviklede oprindeligt boldspilsidéen bag Hand The Ball som et street håndbold koncept. Konceptet blev udviklet med Torben Sørensen og Ole Bruun Andersen til skoler og byområder og var kendetegnet ved fire nøje udvalgte værdier. Disse værdier er videreført i Hand The Ball konceptet i dag:

Det er for alle – alder, køn, baggrund, kunnen og erfaring er ligegyldige.
Det er for overalt – spil ude, spil inde, på asfalt, på skrammel, på sten, i gyder, på marker.
Det er udstyrsløst – det eneste, du skal bruge er bolden. Intet andet.
Det er regelløst – ingen regler, dommere, trænere eller spillerantal. Bare spil bold.